Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016
Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου καθώς κατά τη συζήτηση για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη ΔΕΔΑΠΑΛ οι προσωπικές επιθέσεις και τα σχόλια τόσο κατά του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κατζανού όσο και του ίδιου του Δημάρχου  προκάλεσαν ένταση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες έντονη ήταν αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου και του επικεφαλής της Πρωτοβουλιας Ενεργών Πολιτών Λέσβου Νικόλα Κουρτζή.
Η συνεδρίαση διεκόπη για να συνεχισθεί σήμερα.
UP DATE Ανακοινώσεις παρατάξεων
Ανακοίνωση για τα όσα έγιναν χθες στο Δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
"Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου καταγγέλλει και καταδικάζει τα γεγονότα τραμπουκισμού, απαράδεκτων απειλών και ύβρεων που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 10η Φεβρουαρίου 2016 με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.
Τέτοιου είδους τακτικές όχι μόνο παραπέμπουν σε άλλες εποχές «σιγής νεκροταφείου» και απαξιώνουν πλήρως το ρόλο ενός πολιτικού οργάνου, όπως το δημοτικό συμβούλιο, αλλά επιπρόσθετα αποπροσανατολίζουν από την πραγματική ουσιαστική πολιτική διάσταση των προβλημάτων και των θεμάτων.
Η εξέλιξη αυτή βοήθησε ώστε να κρυφτεί επιμελώς και με τον καλύτερο τρόπο η γενικότερη συμφωνία της Δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων στην πιστή εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και της τωρινής.
Απόρροια της υλοποίησης τέτοιων πολιτικών είναι:
  • Η νομιμοποίηση στη συνείδηση του κόσμου του απαράδεκτου γεγονότος να έρχονται ΜΚΟ και να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις του Δήμου.
  • Η απασχόληση από το Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις νέων εργαζομένων με 2μηνα, 5μηνα αλλά και με μπλοκάκι, με αποτέλεσμα δεκάδες νέοι του νησιού μας να σέρνονται σε εργασιακή ομηρία, «φθηνοί» και «ευέλικτοι», χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ανακυκλώνοντας την ανεργία.
  • Η απόλυση (λήξη της σύμβασης και μη ανανέωσή της το λένε τώρα) εγκύου εργαζομένης από τη ΔΕΔΑΠΑΛ.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου εμμένει στην αταλάντευτη θέση ότι τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και των επιχειρήσεών του και οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις προσλήψεις οφείλουν να είναι στη διάθεση και τον έλεγχο κάθε δημοτικού συμβούλου, όλων των πολιτών, ορκωτών λογιστών και εισαγγελικών αρχών.

Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να δώσουμε ανοχή σε προπηλακισμούς δημοτικών συμβούλων που εκφράζουν διαφορετική άποψη και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στη διακοπείσα συνεδρίαση.

Ο "Άλλος δρόμος" αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δεν τιμούν τη λειτουργία του οργάνου, τη δημοκρατία μας, τον πολιτικό πολιτισμό που θα πρέπει να διέπει κάθε ενέργεια πολιτικών προσώπων πολύ περισσότερο δε, το ανώτατο αυτό όργανο της τοπικής πολιτικής.
Ως δημοτική παράταξη, όχι μόνο τα καταδικάζουμε αλλά εκτιμούμε ότι καθώς δεν έχουν γίνει προσπάθειες για να αλλάξουν οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτές τις ενέργειες, δεν μπορούμε να παρευρεθούμε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και καλούμε τον Πρόεδρο να το αναβάλει για λίγες μέρες, ώσπου αυτό να επιτευχθεί.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιπαράθεση είναι σημαντική για τη δημοκρατία μας. Σε κανένα σημείο δεν πρέπει αυτή είτε να αποτρέπεται και να απαξιώνεται είτε να εκφυλίζεται σε προσωπική.

Δημοτική παράταξη Λέσβου "ο Άλλος δρόμος"













0 σχόλια:

ΚΑΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

2WinBet

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ