Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Χωρίς ιερέα παραμένουν σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη 15 χωριά στην Βόρεια Λέσβο!


Τα ακριτικά χωριά της Βόρειας Λέσβου
(Δάφια, Υψηλομέτωπο, Άργενος, Λεπέτυμνος, Συκαμνιά, Σκάλα Συκαμνιάς, Βαφειός, Σκουταρός, Κεράμι, Σκάλα Καλλονής, Αρίσβη, Ρέμα, Λαφιώνα, Πετρί, Χίδυρα) θα ακούν όλο και πιο σπάνια να χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών τους και τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές να βρίσκονται σε λίστα για την επίσκεψη ιερέα.

Πέραν της γενικότερης απροθυμίας να χειροτονηθούν νέοι ιερείς, το πρόβλημα εστιάζεται στο Μνημόνιο, το οποίο στον κανόνα «μία πρόσληψη, ανά πέντε αποχωρήσεις» περιλαμβάνει και τους κληρικούς. Και αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί όταν είχε υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο, δεν είχε ληφθεί μέριμνα (ή και δεν θέλησε η Ελληνική πλευρά), να επισημανθεί η ιδιαιτερότητα που υπάρχει με τους κληρικούς, ώστε να προβλεφθεί εξαίρεση για αυτούς.


Αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να επιδεινώνεται συνεχώς καθώς πολλοί ιερείς οδηγούνται στη συνταξιοδότηση, χωρίς να μπορούν να αναπληρωθούν και έτσι δημιουργούνται τεράστια κενά σε Μητροπόλεις, όπως π.χ. της Ιεράς Μητρόπολης Μηθύμνης οπου υπάρχει ένα πολύ σοβαρό, διαχρονικό και υψίστης σοβαρότητας θέμα, το οποίο ταλανίζει τα περισσότερα χωριά της, λόγω ελλείψεως ιερέων σε 15 χωριά (Δάφια, Υψηλομέτωπο, Άργενος, Λεπέτυμνος, Συκαμνιά, Σκάλα Συκαμνιάς, Βαφειός, Σκουταρός, Κεράμι, Σκάλα Καλλονής, Αρίσβη, Ρέμα, Λαφιώνα, Πετρί, Χίδυρα) που για πολλές Κυριακές δεν υπάρχει ιερέας και με πολύ θλίψη κάτοικοι δεν μπορούν να λειτουργηθούν και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι μάρτυρες του ιεχωβά να προσηλυτίζουν τους πιστούς.




Διαβάστε την καταγγελία που μας έστειλε ο αναγνώστης μας Ο.Ν:



Στην Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης υπάρχει ένα πολύ σοβαρό, διαχρονικό και υψίστης σοβαρότητας θέμα, το οποίο ταλανίζει τα περισσότερα χωριά της. Λόγω ελλείψεως ιερέων σε 15 χωριά (Δάφια, Υψηλομέτωπο, Άργενος, Λεπέτυμνος, Συκαμνιά, Σκάλα Συκαμνιάς, Βαφειός, Σκουταρός, Κεράμι, Σκάλα Καλλονής, Αρίσβη, Ρέμα, Λαφιώνα, Πετρί, Χίδυρα) δεν υπάρχει ιερέας και τις Κυριακές με πολύ θλίψη κάτοικοι δεν μπορούν να λειτουργηθούν και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι μάρτυρες του ιεχωβά να προσηλυτίζουν τους πιστούς.
Σε πρόσφατη μαρτυρία κατοίκου που ερωτήθηκε απο συγκεκριμένο μάρτυρα του ιεχωβά αν το χωριό έχει παπά ή αν χτυπάει η καμπάνα την Κυριακή το πρωϊ, η απάντηση του ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα ο μάρτυρας του ιεχωβά να του ανταπαντήσει οτι ήρθαμε αυτοπροσώπως να σας μιλήσουμε για το Θεό.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες την Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015, ενώ θα έπρεπε να λειτουργηθεί κάποιο χωριό χωρίς ιερέα, προτίμησαν να πραγματοποιηθεί ιδιωτική Θεία Λειτουργία σε εξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, που υπάγεται στην ενορία του Λεπετύμνου (της Ι.Μ.Μηθύμνης) τη στιγμή που υπάρχει εντολή τις Κυριακές να λειτουργούνται οι καθεδρικοί ναοί και ΟΧΙ τα εξωκκλήσια για την εξυπηρέτηση των πιστών και της ενορίας γενικότερα.
Ερωτάμε τον μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομο αν έχει ενημερωθεί για το σχετικό συμβάν!
Γνωρίζει επίσης, οτι σε πολλά χωριά της Ι.Μ. Μηθύμνης γίνονται συλλείτουργα και συγκεκριμένα στο Ιερό προσκύνημα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, το οποίο κάνει αναμετάδοση κάθε Κυριακή (που έχει σκανδαλίσει πολύ κόσμο με δύο ιερείς, ενώ η Θεία Λειτουργία γίνεται και με ΕΝΑΝ ιερέα!!), ενώ θα μπορούσε ένας απο τους δύο ιερείς να λειτουργεί σε κάποιο χωριό δίχως ιερέα;;;
Αν συμβεί να λειτουργηθεί το εξωκκλήσι (που παρεπιπτόντως ο ιερέας που εξυπηρετεί την ενορία του Λεπετύμνου, εγκατέλειψε την δική του ενορία και πήγε να λειτουργήσει επι χρήμασι;;;), τότε θα ισχύει το ρητό, ''η εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης'', δηλαδή, και ΔΕΝ υπάρχει ιερέας στα χωριά, Σεβασμιώτατε, και ταυτόχρονα λειτουργούμε τα εξωκκλήσια!!!
Σεβασμιότατε, τι θέση παίρνετε σε όλα τα προαναφερόμενα τα οποία στηρίζονται σε αληθινά γεγονότα;
Αναγκαστήκαμε να φτάσουμε στην δημοσίευση (που πραγματικά δεν το επιθυμούσαμε!) για το λόγο οτι η συμπεριφορά του γενικού Αρχιερατικού πατρός Ι.Μ, ενώ ανέμενα την άμεση επίλυση του εν λόγω προβλήματος, έτυχα απρεπής συμπεριφοράς κατά το πρόσωπό μου, κλείνοντας προσβλητικά το τηλέφωνο!!!!
Εύχομαι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μηθύμνης (που ίσως να μην γνωρίζει και να μην ενημερώνεται απο τους συνεργάτες του σε παρόμοια περιστατικά!), ο οποίος τυγχάνει να είναι ευαίσθητος στα θέματα αυτά, να δώσει άμεση λύση και απάντηση!



Ακολουθήστε μας στο Facebook, πατώντας ΕΔΩ για να ενημερώνεστε συνεχώς!


0 σχόλια:

ΚΑΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

2WinBet

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ