Κυριακή 19 Ιουνίου 2016
Φώτο: www.tampouloukia.gr

Η Ελλάδα χάνει τα παιδιά της...

Δυστυχώς ο δείκτης ανεργίας είναι κοντά στο 27% στην ηλικιακή ομάδα ( 19 - 29 ετών ) ενώ υπερβαίνει το 29% σε δείγμα ανδρών και γυναικών .

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα , η χώρα μέρα με την μέρα να είναι φτωχότερη από επιστήμονες , νέα άτομα , ‘όλων των βαθμίδων του εργατικού δυναμικού της χώρας .
Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας !!
Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι αν το Ελληνικό θα γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης και το ποιο σύγχρονο , αλλά το πως η χώρα θα περιφρουρήσει την νεολαία της και θα σταματήσει την μετανάστευση όλων αυτών των νέων ανθρώπων .
Αυτό χρίζει μιας διαφορετικής αντιμετώπισης όλου του εργασιακού πλάνου της χώρας και όχι απλά δημιουργία κάποιον πρόσκαιρων θέσεων , για εργασία μέσω κάποιον ΕΣΠΑ για 4μηνες ή 2μηνες συμβάσεις .
Χρειάζεται χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών , γιατί η χώρα έχει να επιδείξει μεγάλα μυαλά , αλλά χρειάζονται στέρεο έδαφος για να μπορέσουν να δώσουν όλες τις δυνατότητες τους .
Απλά η ανεργία είναι ο καθρέπτης λειτουργίας κάθε μιας χώρας . Όσο χαμηλότερο δείκτη ανεργίας έχει η χώρα σου , τόσο μεγαλύτερη ευημερία και υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υπάρχει από το κράτος στον πολίτη .
Δυστυχώς τα συνεχόμενα μνημόνια , η αλλοπρόσαλλη πολιτική , η αστάθεια , το ξεχαρβάλωμα του κράτους , γενικότερα βοηθούν στην υποβάθμιση των υπηρεσιών στην αδιαφάνεια και γενικότερα στην υποβάθμιση .
Είναι λυπηρό να βλέπεις στις Πρεσβείες διάφορων χωρών , ουρές από νέα παιδιά που ετοιμάζουν τα χαρτιά τους για να φύγουν έξω με μία αποσκευή για την ελπίδα και για ένα καλύτερο αύριο ...
Η χώρα μας βιώνει το μεταναστευτικό ρεύμα της δεκαετίας του 1960 και για άλλη μία φορά τελικά η μοίρα αυτού του τόπου ζει παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος .
Αξίζει αυτή η χώρα τέτοια καταστροφική λαίλαπα ;;;

Κάθε 40 χρόνια η Ελλάδα να ζει μία κρίση και μία γενιά να χάνεται ; Τι να πω ;;;
Η Ιστορία δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι σας έχω γράψει . Οι χρονιές 1920 - 1960 και 2016 είναι χρονιές με έντονη μετανάστευση των Ελλήνων και τα αίτια κάθε φορά είναι τα ίδια για ένα καλύτερο αύριο ...






Ακολουθήστε μας στο Facebook, πατώντας ΕΔΩ για να ενημερώνεστε συνεχώς!




                                      

                                                                   ΄΄ο άρχοντας΄΄

0 σχόλια:

ΚΑΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

2WinBet

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ