Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016
Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο έφυγε από την ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο .
Αν και κέρδιζε στο ημίχρονο ( 2-0 ) στο τέλος έχασε ακριβώς στο 91ο λεπτό τον πιο σκληρό αγώνα για την ίδια του την ζωή …



Ήταν ο μεγαλύτερος γιατί άλλαξε πλήρως όλη την φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο που έφερε το λεγόμενο ΄΄ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο΄΄ όπου όλοι επιτίθενται και όλοι αμύνονται . Πολλή τρέξιμο σε όλες τις γραμμές , πίεση σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου και συνεχείς διεκδικήσεις στην αντίπαλη άμυνα . 


Όμως και ως προπονητής έδωσε την μεγαλύτερη βαρύτητα στις ακαδημίες από τους πρώτους προπονητές που ζήτησε τα νέα ποδοσφαιρικά ταλέντα που θα πήγαιναν στην Μπαρτσελόνα να μένουν σε ξενώνες , να πηγαίνουν σε αθλητικό σχολείο και να διδάσκονται το ποδόσφαιρο όπως έλεγε και ο ίδιος ΄΄ως επιστήμη΄΄ ... οργάνωσε την καλύτερη Ακαδημία ποδοσφαιριστών κατά κοινή ομολογία όλων της Μπαρτσελόνα . 

                                                                             

Στην ζωή του είχε δυο μεγάλα πάθη…το ποδόσφαιρο αλλά και το κάπνισμα…
Τόσο ήταν το πάθος του για το κάπνισμα όπου στο ημίχρονο όλων των αγώνων κάπνιζε πάντα μισό τσιγάρο και στην συνέχεια έβγαινε και έπαιζε στο δεύτερο ημίχρονο .

                                                                                        

Έφερε την άνοιξη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όπου δίδαξε ήθος , πάθος , ταχύτητα και την φιλοσοφία του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου και ως ποδοσφαιριστής αλλά κυρίως και ως προπονητής στην μεγάλη του αγάπη ΄΄ΜΠΑΡΤΣΑ΄΄

Είναι στιγμές που τα λόγια είναι φτωχά και τα γραπτά θολά , μπροστά στην Αίγλη που αναδύει το ίνδαλμα εκατομμυρίων ανθρώπων .



                                             ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ
                                                           ΑΝΤΙΟ ΓΙΟΧΑΝ



Ακολουθήστε μας στο Facebook, πατώντας ΕΔΩ για να ενημερώνεστε συνεχώς!



                                                               ΄΄ο άρχοντας΄΄




























0 σχόλια:

ΚΑΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

2WinBet

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ